Det rustne spor - en hjemmeside med tog

Digitale sporskiftedrev

Nem digital tilslutning af Hoffmann WMA 02-S, samt Tortoise sproskiftedrev.

Tilslutning:

På mit anlæg har jeg - efter at have prøvet mig lidt frem - besluttet at bruge Hoffmann WMA 02-S sporskiftedrev. Jeg har dog også nogle enkelte Tortoise drev fra Circuitron som også virker godt. De er dog ikke så lydløse som Hoffmann drevene, og så er de også noget dyrere.

Da jeg bruger Viessmann 5211 sporskifte dekodere, er WMA 02-S drevene ikke umildbart blot til at sætte til.

Monteringen gøres dog meget let ved at fælles-lederen fra Hoffmann-drevet sættes til den ene skifte-pol på sporskiftedekoderen, de to skiftepoler fra drevet sløjfes sammen og sættes til den anden skifte-pol på sporskiftedekoderen. Fra hver af de to skiftepoler på dekoderen sættes en effektmodstand (5W) til fællespolen på dekoderen. Jeg prøvede mig lidt frem med modstande på 22 ohm og 27 ohm, men fandt frem til at modstande på 18 ohm giver den bedste skiftehastighed.

Tilslutningen af Tortoise drevene er på samme måde, men dog med 1000 ohms modstande istedet.

Montering:

Monteringen af Hoffmann-drevene under bordet er ret enkelt. Man borer et 8 mm hul ved hjælp af den medfølgende boreskabelon, og så skrues drevene fast under pladen.

Nu er det ikke altid lige let at ligge under pladen og samtidigt holde på drevet og skrue det i samtidigt, så her fandt jeg på en løsning der gør det lettere at montere drevet. Ved hjælp af noget "Platstik", som jeg satte i hvert hjørne, kunne jeg sætte drevet fast under pladen, uden at skrue det fast, og så afprøve om drevet kørte som det skulle, så tungerne lå til på sporskiftet, før jeg borede for og skruede drevet fast med de medfølgende skruer.

Hoffmann drevene har jeg købt hos Din & Min hobby i Buddinge.

Tortoise drevene har jeg købt via nettet i USA, men forhandles mig bekendt også af OKT Model Import.